Clarisa Iordache

Fondator Asociația Eu și Endometrioza, Realizator Endodyssey, Jurnalist

Jurnalist cu experiență, om de PR, autor și consilier de eliberare emoțională, Clarisa Iordache sau ”Isa”, pe scurt, reprezintă astăzi „motorul” din spatele ”Endodyssey” și principalul motiv pentru care primul documentar despre endometrioză din România a reușit să vadă lumina zilei. Diagnosticată cu endometrioză după aproape un deceniu de chin și incertitudini, traseul profesional al Clarisei s-a transformat într-o sumă de moduri prin care experiența ei cu boala să poată deveni un reper al suportului oferit altor femei aflate în aceeași situație. Așa a luat naștere ”Asociația Eu și Endometrioza”, primul (și în continuare singurul) ONG care sprijină activ pacientele cu endometrioză din România și care contribuie, de asemenea, mai departe la creșterea gradului de conștientizare asupra acestei afecțiuni în țara noastră, drept membru al ”World Endometriosis Organisations” încă din 2018.

 

Autor al primul ghid de management al endometriozei din România, „Endometrioza, inamicul tăcut”, Clarisa și-a canalizat toate eforturile și resursele în încercarea de a aduce în lumină un subiect pe cât de sensibil pe atât de important: o afecțiune care macină astăzi 500.000 de românce. Proiectele Asociației pe care o conduce au devenit astfel, progresiv, tot mai curajoase și mai complexe, visul de a aduce împreună paciente și medici specialiști din domeniu realizându-se și prin intermediul documentarului ”Endodyssey”, o veritabilă cărămidă la fundația conștientizării reale a endometriozei la nivel de masă, în România.

 

Astăzi, Clarisa se împarte între proiecte menite să ofere suport pacientelor cu endometrioză și sesiunilor de consiliere emoțională (și nu numai), continuând să rămână o inspirație pentru (cel puțin) jumătate de milion de femei aici, în România. „Sunt 1 din 10” obișnuiește ea să spună iar acțiunile ei demonstrează faptul că, atunci când empatia, blândețea și profesionalismul se îmbină perfect, o voce e mai mult decât suficientă pentru a atinge cel puțin alte zece. De fiecare dată.